nieuws / Marjon Drijver wint RIVM Jan Kliestprijs

Marjon Drijver is de winnaar van de RIVM Jan Kliestprijs. Ze ontvangt deze prijs voor haar jarenlange inzet voor een gezonde en veilige leefomgeving. Samenwerking en kennisoverdracht vormen daarin een rode draad. Marjon Drijver is werkzaam als arts milieu en gezondheid bij GGD Rotterdam en bij de Gezondheidsraad.

 

Passie en enthousiasme

De jury koos Marjon Drijver als winnaar omdat ze zich al jarenlang vol passie en enthousiasme inzet voor een gezonde en veilige leefomgeving. Ook heeft ze een belangrijke bijdrage geleverd aan goede (na-)scholing en kennisoverdracht. Zo is Marjon jarenlang de drijvende kracht geweest achter de kenniskringen medische milieukunde waarbij ze collega’s van verschillende organisaties samenbracht. Ze hecht veel waarde aan goede samenwerking en is een belangrijke verbinder tussen verschillende partijen. De RIVM Jan Kliestprijs is haar op het lijf geschreven, aldus de jury.

 

Jan Kliest: Kennis is macht, kennis delen is kracht

De prijs is ingesteld ter nagedachtenis aan mijn goede vriend Jan Kliest, die in 2013 overleed. Hij was hoofd van het centrum Inspectie-, Milieu en Gezondheidsadvisering en het centrum Veiligheid bij RIVM. Zijn motto was: “Kennis is macht, maar kennis delen is kracht.” Het RIVM heeft de prijs ingesteld om het belang van samenwerking op gebied van veiligheid, milieu en gezondheid te benadrukken. De prijs is voor de tweede keer uitgereikt op 31 januari 2019.

 

De prijs

De prijs bestaat uit een ingegoten paardenbloempluis en een oorkonde. De paardenbloem staat symbool voor een bloeiende samenwerking en voor verspreiding van kennis en ervaring, het geeft ook de kwetsbaarheid van een mensenleven aan. Ze ontving de prijs uit handen van Hans Brug, directeur-generaal van het RIVM.

 

nieuws